Het Team
Kinderopvang ‘t Bijdehandje is een kleinschalige professionele organisatie met betrokken pedagogisch medewerkers. Bij ‘t Bijdehandje zijn 5 vast medewerksters actief die u en uw kinderen snel leren kennen. Komt u ook binnenkort vrijblijvend kennis maken?
Juf Samantha
Ik ben in 2013 als stagiaire op ’t Bijdehandje begonnen en daarna nooit meer weg gegaan. In het begin werkte ik als oproepkracht, maar inmiddels ben ik al een aantal jaren fulltime werkzaam op de groep.
Ik doe mijn werk met veel liefde en plezier en vind het belangrijk om een fijne sfeer te creëren waarin kinderen zich op hun gemak voelen., plezier hebben en zichzelf kunnen en mogen zijn. Verder vind ik het leuk om creatief bezig te zijn met de kinderen; vellen papier op de grond met verf en kwasten erbij, vanzelfsprekend zijn handen en voeten ook toegestaan, en schilderen maar!
Juf Marit
Na het afronden van mijn opleiding pedagogisch medewerker niveau 4 werk ik sinds juni 2019 bij ’t Bijdehandje. In mijn eerste leerjaar van mijn opleiding heb ik met veel plezier stage gelopen bij ’t Bijdehandje. In mijn tweede en derde leerjaar heb ik bij twee andere kinderdagverblijven stage gelopen, alles bij elkaar veel ervaring opgedaan en heel bewust gekozen om te solliciteren bij ’t Bijdehandje.
Geen enkele dag op het kinderdagverblijf is hetzelfde, elke dag maak je andere dingen mee. Het is super leuk en mooi om te zien dat kinderen kleine en grote sprongen maken in hun ontwikkeling, alle kinderen zijn verschillend. Deze kenmerken maken het werken bij ’t Bijdehandje zo leuk, uitdagend en mooi!
In mijn vrije tijd breng ik veel tijd door met mijn vriend, vriendinnen en familie. Naast mijn werk voetbal ik twee keer in de week en op zondag spelen we een wedstrijd.
Juf Ilona
Mijn naam is Ilona. Getrouwd met Tomas en wij hebben drie kinderen.
Sinds 1996 ben ik werkzaam in de kinderopvang. Na een uitstap van vijf jaar als zzp-er in de kraamzorg, ben ik sinds een jaar met veel plezier weer terug bij de kindjes! Naast mijn werk ben ik lid van het hoofdbestuur en jeugdbestuur van Buurt- en speeltuinvereniging Blok in Krommenie.Ook dit doe ik met veel plezier! Ik werk donderdag en vrijdag bij ’t Bijdehandje en wanneer nodig ook op ’t Eigenwijsje!
Juf Didi
Hallo, mijn naam is Didi! Sinds oktober 2022 ben ik werkzaam bij ’t Bijdehandje. Hiervoor heb ik 4 jaar op een kinderdagverblijf gewerkt in Amsterdam. Wat ik leuk vind aan ’t Bijdehandje is de huiselijke sfeer en de verschillende leeftijden van de kinderen.
Onze locatie
Midden in het centrum van Krommenie op loopafstand van het park ligt onze opvang op een mooie en goed bereikbare locatie. Met een ruim buitenterrein en zeer royale verblijfsruimtes zeker onderscheidend. Slapen is van groot belang voor jonge kinderen, onze slaapkamers zijn derhalve ook geen sluitpost of vol gepropte kamertjes. Juist veel ruimte creëert goede resultaten voor prettig slapen
Voor kinderen geweldig, iedere dag heerlijk komen spelen! Diverse uitdagende speelhoeken waarin we dagelijks te vinden zijn, soms met een deel van een groep en soms met de hele groep
De groep
Een baby behaalt heel wat mijlpalen tijdens zijn eerste levensjaar. De zintuiglijke ontwikkeling is in volle gang. Door deze ontwikkeling gaat de baby zich actief richten op zijn omgeving. Geluiden, geuren, kleuren en vormen prikkelen hem constant om op onderzoek uit te gaan. Baby’s kijken en luisteren voortdurend naar de wereld om hen heen en voelen het liefst aan alles wat ze tegenkomen. Doordat het spierstelsel zich ontwikkelt, kan de baby zich motorisch ook verder gaan ontplooien. De baby’s hebben baat bij een zo gemakkelijk mogelijke overgang van de wereld thuis naar het Kinderdagverblijf. Hiervoor houden wij zoveel mogelijk hetzelfde eet en slaapritme aan als thuis. Voorop staan de drie R-en: rust, reinheid en regelmaat. Dat neemt niet weg dat we ook speelgoed aanbieden om hun nieuwsgierigheid te prikkelen en ze te stimuleren om te bewegen.
De groeiende zelfstandigheid speelt na tweeëneenhalf jaar een steeds grotere rol. De dreumes is nu peuter geworden en wil eigenlijk meer dan hij kan. Maar doordat een peuter moeilijk ‘nee’ kan accepteren, leidt dat nogal eens tot conflicten. Deze fase is zeer leerzaam voor het kind. Hij gaat op zoek naar grenzen en ontwikkelt zelfbesef en wilskracht. Motorisch ontwikkelt de peuter zich verder: hij leert rennen, klimmen en fietsen. De fijne motoriek wordt sterk verbeterd: in plaats van krassen gaat de peuter tekenen. Dit wordt natuurlijk ondersteund door het toenemende denkvermogen. De taalontwikkeling is dusdanig dat een peuter zich rond de leeftijd van drie jaar over het algemeen goed verstaanbaar kan maken. Ook op het sociaal-emotionele vlak maakt de peuter grote vorderingen. Er ontstaat een ‘jij’-besef, waardoor de peuter geleidelijk aan rekening gaat houden met anderen. Peuters gaan echt samen spelen, krijgen vriendschappen en kunnen beter meedoen aan groepsactiviteiten. De peuter is een sociaal individu die streeft naar zelfstandigheid.
Visie & Missie
Visie
De ‘t Bijdehandje-visie op kinderopvang is gebaseerd op een aantal uitgangspunten voor pedagogisch handelen. Het verschil met thuis is, is dat een kind op een dagverblijf tot een groep behoort. Wanneer ouders hun kind naar ‘t Bijdehandje brengen, kiezen zij voor opvang van hun kind in een groep. Kinderen komen bij elkaar, gaan om met leeftijdsgenootjes en doen nieuwe ervaringen op die ze helpen bij hun ontwikkeling. De groep stelt kinderen in staat van elkaar te leren. Ze delen ervaringen, vinden herkenning bij elkaar, krijgen solidariteit en steun van elkaar, stimuleren elkaar en werken samen. Maar een kind is natuurlijk niet alleen lid van een groep, het is tegelijkertijd een individu.
Missie
Het pedagogisch beleid van ‘t Bijdehandje stelt het belang van het kind centraal. Kinderopvang is opvoeding. Het gezin blijft de belangrijkste opvoedingssituatie voor het kind, maar kinderopvang kan een uiterst waardevolle aanvulling zijn op de opvoeding in het gezin. Niet alleen voor het opgroeiende kind maar ook voor de werkende ouder. Het belang van de kinderen is gediend met continuïteit en stabiliteit van PM’er, groep en ruimte op het dagverblijf. Jonge kinderen kunnen nu eenmaal minder makkelijk onvoorspelbare veranderingen overzien en verdragen.
Programma
Binnen onze kinderopvang werken we met een gevarieerd programma. Iedere 4 tot 6 weken beginnen we met een nieuw thema waar knutselactiviteiten, spelletjes, ontwikkelingsactiviteiten en liedjes bij aansluiten. Ook de boeken die worden voorgelezen zijn aansluitend bij het thema. Een voorbeeld van een jaarlijks terugkomend thema is “Verkeer”, binnen dit thema hebben we speciale voorleesboeken, knutselwerkjes, liedjes en gaan we uitgebreid “Stoeprand STOP!” oefenen waarna de kinderen hun verkeersdiploma ontvangen. Met grote regelmaat gaan we er lekker op uit met kinderwagens, naar het park, bibliotheek of even naar de winkels.
Biologische warme maaltijden
Bij ‘t Bijdehandje eten wij met alle kinderen vanaf 4 maanden tussen de middag een gezonde en warme maaltijd.
De maaltijden zijn biologisch, vers en speciaal samengesteld voor kinderen. De textuur van de maaltijden is aangepast op de motorische ontwikkeling van kinderen in 3 leeftijdsgroepen.
Zo hebben wij voor de kleintjes vanaf 4 maanden zacht gestoomde groentehapjes en voor de kleintjes vanaf zes maanden een gepureerde maaltijd met wat meer verschillende smaakjes. Als de kindjes wat groter worden is ook daar de maaltijd op aangepast. De smaakvariatie bij de maaltijden vanaf 12 maanden is meer uitgebreid, ook is de textuur van het eten grover. De kinderen vinden het leuk om zelf met een lepel of een vorkje te leren eten. Wij stimuleren dat ook door bij de kinderen aan tafel te zitten en ze te begeleiden.
Wat er op het menu staat is elke dag anders. Uw kleintje kan vandaag bijvoorbeeld heerlijk smullen van een pasta met Tonijn, morgen van kalfsstoofpotje met linzen en een andere dag van een mediterrane visschotel. Doordat we elke dag verschillende smaken aanbieden leren wij de kinderen alles te proeven en te proberen. De maaltijden zijn een enorm succes en er word elke dag flink van gesmuld.
Pedagogisch beleid
Bij Kinderopvang ‘t Bijdehandje hebben we een uitvoerig pedagogisch beleidsplan waarin we hebben vastgelegd op welke manier we met de kinderen omgaan en wat wij willen bereiken.
U kunt ons actueel pedagogisch beleidsplan inzien via deze link.
Oudercommissie
Kinderopvang ‘t Bijdehandje heeft een betrokken oudercommissie. We hebben een aantal keren per jaar overleg met de oudercommissie, ze geven ons gevraagd en ongevraagd adviezen.
Hiermee bereiken we betrokkenheid van ouders bij de opvang van hun kinderen en vergroten inspraak van ouders op belangrijke aspecten van het beleid van de opvang. De notulen van oudercommissievergaderingen liggen ter inzage in de entreeruimte van onze opvang.
Klachten
Een klacht?
’t Bijdehandje maakt er werk van!
‘t Bijdehandje wil een goede service bieden. Dat geldt ook als ouders een klacht hebben. Het is van belang dat u het laat weten als u niet tevreden bent omdat dan aan een goede oplossing gewerkt kan worden. Bovendien leert de organisatie van gegronde klachten.
U kunt onze klachtenregeling inzien via deze link.